טיפים

שאלות נפוצות

  • מה בעצם עושה מדריך כושר ?

    תפקידו של מדריך הכושר לפקח על המתאמנים שלו, לוודא שהם עובדים בצורה נכונה שאינה פוגעת בהם, לייעץ להם כיצד הכי נכון עבורם לעבוד כדי להשיג את מטרותיהם ולהמשיך ולהיות מעודכן במידע הרלוונטי ביותר בעולם המשתנה מדי יום. מדריך כושר בראש וראשונה הוא איש מקצוע המתמחה בתנועה של האדם ובזה עליו לשלוט לפני כל תחום אחר מיני רבים בעולם זה. מתפקידו של המדריך לוודא כי טרם המתאמן/ת עובר/ת לשלב בוא הוא/היא מעלים בעצימות, נפח ועוצמת הפעילות הם שולטים בתנועה הבסיסית ומבינים אותה.

  • מה זה "אימונים פונקציונאליים" ?

    הגישה הרווחת היום בעולם האימונים. מקור השם במילה הלועזית FUNCTIONAL, כלומר תפקודי. מטרת האימונים להביא את המתאמנים להתמודד עם משימות היומיום באופן האופטימלי ביותר כך שיוכלו לבצע את משימות היומיום השיגרתיות מבלי להתקשות ובשאיפה מבלי להתעייף. 

    לאימונים פונקציונאליים מספר עקרונות בסיס :

    - התרגילים מבוססים על תנועות מחיי היומיום, כל תרגיל מפעיל את כל הגוף במקום שרירים ספציפיים.

    - במהלך האימון עובדים על 10 מרכיבי הכושר : סיבולת לב-ריאה (אירובית), סיבולת שריר (אנאירובית), כוח, מהירות, זריזות, כוח מתפרץ, גמישות, שיווי משקל, כוח דינמי וכוח סטטי.

    -בכל אימון התרגילים והמבנה הכללי של האימון עצמו משתנים על מנת שהגוף לא יתרגל.


  • למי האימונים מתאימים ?

    לכולם. אין דבר כזה "אני זקן מידי" - בכל גיל חשוב לבצע פעילות גופנית, בהדרכה ופיקוח של איש/אשת מקצוע ובהתאמה ליכולות המתאמן/ת. אנחנו עדים היום ליותר ויותר אנשים בגיל הזהב שמתאמנים בשלל סוגי אימון ואף מראים שיפור בגרף עולה !!!

    "הרופא אמר לי שאסור לי לעשות..." - יש לי הרבה סרטונים ביוטיוב שיכולים להראות לכם שאפשר גם אחרת. 

    "אני לא אוהב/ת לרוץ" - לא נורא, יש היום אלפי שיטות אימון, מספיק כדי שכל אדם ימצא לעצמו לפחות אחת שהוא אוהב אם לא יותר. 


  • האם מדריך כושר הוא מקור לייעוץ תזונאי ?

    אם מדובר בשאלה "האם אפשר לאכול X/Y" אני לא רואה בעיה לרוב, כל עוד מדובר באדם בריא. 

    מדריכי/ות כושר עברו הכשרת תזונה מאוד מאוד בסיסית בקורס שלמדו מה שמאפשר להם/ן לייעץ בנושאים מאוד בסיסיים. כמובן שמאמנים/ות שעוסקים במקצוע שנים רבות הם בעלי ידע אבל תחום זה צופן בחובו הרבה מעבר לכך. ישנם מאמנים/ות רבים/ות שעשו תואר בנושא והם יוצאים/ות מן הכלל ולכן - בכל הנוגע לבניית תפריטים מותאמים, מעקב והמלצות עבור אנשים בעלי בעיות בריאות כאלו ואחרות, המלצתי היא להתייעץ עם תזונאים/ות מוסמכים/ות, בעלי/ות תואר "B.A. במדעי התזונה" בלבד מאחד משלושת המוסדות האקדמיים בארץ שמוסמכים לכך - רחובות, תל-חי ואריאל. 

    חשוב לי לציין כי במידה והמאמן/ת עשו תואר בתחום אתם רשאים לבקש לראות תעודת סיום לימודים, ישנם גם כאלו שעברו את הסטאז' ומבחני המדינה במקצוע ורשאים להציג עצמם כ"תזונאים קליניים".


  • מה זה "טיפול רגשי באמצעות כושר" ?

    מסלול החיים שלי לימד אותי שבמקום של אימוני כושר באשר הם האדם פוגש את עצמו בהתמודדויות שמאלצות אותו להתבונן פנימה לתוך הנפש. מכאן, מבחינתי, החיבור הוא בלתי נמנע ובמציאות בה אנו חיים בה יותר ויותר סוגי טיפול צצים ועולים זהו סוג טיפול והכרחי לאוכלוסיות מסויימות ובעיקר לאנשים שזקוקים לתנועה והטיפול הרגשי הקלאסי בתוך חדר אינו עובד עבורם או שלחלופין דווקא כחלק מהטיפול הרגשי יכול הטיפול באמצעות הכושר לתת פן מעשי יותר של מפגש של האדם עם התכנים שעולים בחדר הטיפול.

Share by: